Friday, August 19, 2011

7 kk tilanne

Pissatus sujuu toisinaan ihan hyvin, toisinaan huonommin. Edelleen ongelmana on tuo lattialla möyriminen, koska poika päästelee siellä pissat vaippoihin erittäin usein.

Kiinteiden aloittaminen 6 kk iässä vähensi pissan määrää ja helpotti hiukan tätä rumbaa. Olen myös alkanut vaihtaa vaipan niin, että se ehtii jonkin aikaa olla märkänä. Näin lapselle tulee se ikävä märän tunne, joka voi helpottaa pissatusta. Olen huomannut, että jos vaippa on jo märkä, niin siihen ei ehkä niin helposti tule uutta pissaa, ja jos tuleekin, niin pyykin määrähän on sama. :)

Se nyt on muuttunut, että pissatamme lähes aina WC-pönttöön nykyään. Siinä on 9-kiloista helpompi kannatella ja itsekin poika viihtyy pytyllä paremmin kuin lavuaarilla roikkumassa. Kiinteät ruoat ovat myös lisänneet kakan määrää, joten riski saada kakat keittiön lavuaariin on kasvanut. Kakatus sujuu melko hyvin, koska useimmiten se tapahtuu ruokailun jälkeen. Toisinaan ehtii kyllä vähän kakkaa tulla vaippoihin ja kerran vastikään kävi niin, että vauva kakkasi kaiken vaippaansa ilman että huomasin mitään.

Pottaa kokeillaan välillä, mutta se ei oikein toimi. Poika ei osaa vielä istuakaan.

Selvästi lapsi kyllä nykyään tajuaa, mistä on kyse ja osaa pidätellä, jos vain haluaa. Viestit eivät ole kovin selkeitä edelleenkään, toisinaan tulee viesti, toisinaan ei. Repussa tai syöttötuolissa poika viestii melko selvästi, mutta esimerkiksi lattialla tuntuu olevan niin kiva pissailla, ettei kuulu pihaustakaan.

No comments:

Post a Comment