Monday, October 31, 2011

9 kk ja yhtäkkinen käänne parempaan

Pissatus on nyt yhtäkkiä alkanut toimia. En ole tehnyt mitään eri tavalla kuin ennen, tai olen itse asiassa vähemmän panostanut tähän, joten kyse on selvästi siitä, että poika on tajunnut tämän jutun.

Käytän poikaa pissalla suunnilleen kerran tunnissa ja aika usein hän on pidätellyt siihen asti, että mahdollisuus annetaan. Usein tulee myös märkä vaippa, mutta niitä on nyt 9 kk kohdalla alkanut tulla vähemmän. Poika on alkanut myös selvästi kiemurrella ja jopa huutaa toisinaan, kun pissalle viedään väärään aikaan.

Kaiken huipuksi pari kertaa vauva on aivan selvästi viestinyt hädästään konttaamalla yhtäkkiä luokse ja päästämällä pienen huudon. Tämä, jos mikä, on aivan huikeaa edistystä. Lapsi on alkanut katsella, mistä pissa tulee ja minne se menee, kun aiemmin hän ei lainkaan ollut kiinnostunut siitä.

Varmaan nyt tilanteeseen vaikuttaa se, että konttaus- ja seisomistaidot ovat hyvin hallussa eli mitään mullistavaa uutta ei ole käynnissä. Hampaita tulee, mutta ilmeisesti eivät vaivaa kovin pahasti.

Hyvä poika! :) Jännityksellä odotamme, mihin tämä kehittyy.




2 comments:

  1. Vau, kiva kuulla, että paremmin menee!

    Meillä on menossa "kuiva kausi", eli poika ei suostu tekemään pottaan, vatiin tai lavuaariin lähes ollenkaan. Toisaalta pojalla on just ilmestynyt ensimmäinen hammas, mikä aiheuttaa kaiken rytmin sekoittumista (uni, vessa, syönti...). Mietityttää, että pitäisikö vaan sitkeästi jaksaa jatkaa, vaikkei tulosta tule, vai antaa olla märässä vaipassa ja toivoa, että poika hoksaisi, ettei märkä ole kiva. Vai tottuukohan sitten vaan sietämään märkyyttä.

    Otettiin käyttöön vessa-viittoma pojalle. Sitä odotellessa, josko poika osaisi yhdistää sen vessatukseen ja myöhemmin jopa itse käyttää. :)

    -lyrae

    ReplyDelete
  2. Niinhän se menee, että uudet taidot, hampaat, flunssat, ihan mikä tahansa häiritsee tätä.

    Mietipä, voisitko oikeasti mukamas lopettaa pissatuksen? Ainakin mulle on käynyt niin, että vaikka on mennyt huonosti, niin olen vain jatkanut, koska en osaa lopettaakaan. Vähän rennommin toki kannattaa ottaa tuossa tilanteessa. Vauva ei unohda aiemmin oppimaansa kovin helposti.

    Meidän poika ei ole mielestäni koskaan reagoinut märkään vaippaan. Paitsi että ehkä sillä tavalla, ettei mielellään pissaa vaippaan joka on jo märkä. Kannattaa pitää aina välillä märissä, itse en tehnyt sitä moneen kuukauteen vaan aina vaihdoin, mutta myöhemmin huomasin, että se on ihan järkevää. Kunhan ei tule iho-oireita.

    Hyvä, että otitte tuon viittoman. Meillä ei ole vielä mitään viittomia ollut käytössä, mutta ehkä senkin voisi.

    ReplyDelete